Hoppa till sidans innehåll

Skidklubbens arkiv 1901 -

30 NOV 2017 16:47
I klubbstugans källarförråd har det med tiden samlats en hel del dokumentation, alltifrån klubbens födelse 30 oktober 1901 till nutid samt även några dokument från klubbens förhistoria
  • Skapad: 30 NOV 2017 16:47

1900 bildades Göteborgs Idrottsförbund, genom sammanslagning av några föreningar. Ganska omgående upptogs skidaktivitet inom GIF, som blev så populärt att en egen Skidklöpningsavdelning bildades den 30 okober 1901.
1911 blev det ett nytt namn, Göteborgs Skidklöpningsklubb och 1919 frigjordes klubben från GIF och blev en fristående förening, som ändrade namn till Göteborgs Skidklubb.
För att rädda så mycket som möjligt av de historiska dokumenten och information om klubbens verksamhet sedan 1901 är det nu beslutat att vi skall utnyttja Föreningsarkivet som slutförvaring och den första leveransen sker redan 4 dec.
Är det så att just DU har Skidklubbsdokument hemma som du tycker borde förvaras på annat sätt så hör av dig till Lennart Andersson, så kan vi se om det kan överföras till Föreningsarkivet. Gäller även foto, arrangemangsdokumentation mm, mm

Skribent: Lennart Andersson
Epost: This is a mailto link

Vill du hyra klubbstugan?


Klubbstugan använder ...

Klicka vidare till våra sektioner

 


 

Klubbstugan i Skatås

Klubbstugan

Postadress:
Göteborgs SK
Box Skatås Motionscentrum
41655 Göteborg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info