Hoppa till sidans innehåll

Sören Degerman 1928-2017

19 JUL 2017 14:06
Född 1928 i Gunnarsbyn, Boden, flyttade som 25-åring till Göteborg där han rotade sig, bildade familj och hade ett livslångt engagemang i Skidklubben. Men alla som kände Sören vet att det finns så otroligt mycket mer att berätta!
  • Skapad: 19 JUL 2017 14:06

Född 1928 i Gunnarsbyn, Boden, flyttade som 25-åring till Göteborg där han rotade sig, bildade familj och hade ett livslångt engagemang i Skidklubben. Så kort kan man beskriva Sören Degerman, som lämnade oss den 29 juni. Men alla som kände Sören vet ju att det finns så otroligt mycket mer att berätta!

Tillsammans med sin barndomskompis Arnold Selberg begav sig de dåvarande skogsarbetarna 1952 ut på en livsavgörande resa till västkusten och Göteborg. Blev samma år medlem i Skidklubben.
Sedan följde en rad framgångsrika år inom både längdåkning och orientering, med ett flertal DM-tecken. 1954 belönades Sören med GP’s guldplakett som årets främste skidåkare.
Han träffade småländskan Lissie och fick 3 söner - Peter, Frank och Åke. Om vi hoppar till 70-talet så var Sören då drivande i den bidragsstödda verksamhet Skidklubben hade i Biskopsgården, i syfte att aktivera ungdomar i stadsdelen. Det var skidskola, orienteringsverksamhet, gymnastik/innebandy mm och verksamheten genererade ett stort antal medlemmar till Skidklubben och var grunden till den framgång vi hade i början på åttiotalet inom ungdomsorienteringen.
Minnena är många från den tiden – lokalerna vi hade i Biskopsgården, sektionsträningarna från Länsmansgården, alla ungdomar, resorna och inte minst efterträffarna hemma hos Lissie och Sören med smörgåsar och Muppet show på TV! Sommarläger på Lissies camping i Gnosjö, med alla myggor, är också väl värda att komma ihåg.
På åttiotalet blev Sören bidragsanställd hos Skidklubben och blev starkt engagerad i våra anläggningar. Flytten av den gamla klubbstugan från Skatås till Brudarebacken, den nya klubbstugan, Delsjöbacken, men framförallt Brudarebacken där han långt upp på ålderns höst gick som far i huset!
Sören visste vad han ville och kunde vara lite avig ibland, men i hans hjärta brann det för den idrottsliga verksamheten i Skidklubben!
Vi bockar och bugar för Sören och tackar för hans insatser under 65 års medlemskap i klubben!

Skribent: Lennart Andersson
Epost: This is a mailto link

Vill du hyra klubbstugan?


Klubbstugan använder ...

Klicka vidare till våra sektioner

 


 

Klubbstugan i Skatås

Klubbstugan

Postadress:
Göteborgs SK
Box Skatås Motionscentrum
41655 Göteborg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info