Förutom veckoträningen finns det andra sätt att hålla igång och träna. GOF:s teknikträningar, GOF:s ungdomsgrupp, Naturpasset, Veteran-OL, Hitta ut och motionsorientering är exempel på övrig träning.

GOF:s teknikträning

För den lite mer vana orienteraren finns det möjlighet att medverka på de teknikträningar som GOF organiserar varje vecka.
GBG Teknikträning är öppen för alla oavsett ålder, klubbtillhörighet eller ambitionsnivå. Banorna är lagda för att vara utmanande,  men det finns alltid förslag med anpassade banlängder. Här finns det preliminära utbudet och hur det går till att skaffa karta. Kontrollmarkeringarna hänger normalt ute minst två veckor och i arkivet kan du i efterhand ladda ner övningarna och registrera att du gjort så.

Mer info och aktuellt program

GOF:s ungdomsgrupp

Öppen för alla 13-16 åringar i distriktet, oavsett kunskapsnivå och löpförmåga. Syftet är att skapa en gemenskap mellan distriktets ungdomar samtidigt som effektiv träning erbjuds.

Information om aktiviteter finns på GOF:s Ungdomssida

Veteran-OL (för alla åldrar)

Ett antal Göteborgsklubbar plus några utanför distriktet arrangerar  regelbunden veteran-OL-träning på dagtid varannan torsdag. Denna sker på olika platser i och kring Göteborg. Normalt öppen för alla åldrar.

Mer info i Eventor (närtävling)

Naturpasset

Naturpasset består i att 30-50 fasta kontroller sitter uppe stora delar av året på ett antal platser, i Göteborgsdistriktet brukar det finnas minst 5-10 st Naturpassområden per år. Kontrollerna kan tas som mål vid skogspromenader eller kombineras så att lämplig träningsrunda erhålles.

Läs mer om Naturpassen här.

Hitta Ut

Hitta ut är ett friskvårdsprojekt med karta och modern teknik i fokus och som finns på ca 20 platser runt om i Sverige. Det är ett enkelt och roligt sätt att få motion samtidigt som du upptäcker nya och vackra platser runtomkring din kommun. Den detaljerade kartan med ett stort antal checkpoints delas ut gratis till alla hushåll inom kartans område. Du väljer själv om du vill gå, springa eller cykla till checkpointsen.

Läs mer om Hitta ut här

Vintercupen

Ett samarrangemang mellan FK Herkules, Frölunda OL, IK Uven, Mölndal Outdoor och Göteborgs Skidklubb och syftar till att erbjuda söndagsträningar under vinterperioden, från årsskiftet fram till tävlingssäsongen börjar i mars.

Start: Fri starttid mellan 10:00-11:00

Klasser: (Kan skilja något mellan etapperna)
ÖM3 2,5 km vit/gul bana, lätt
ÖM5 3,5 km orange mellansvår
ÖM7 3,5 km svart bana, svår
ÖM8 5 km svart bana, svår
ÖM9 7 km svart bana, svår

Anmälan: Det går bra att anmäla sig på plats, men vi uppskattar om ni föranmäler på Eventor om ni vet att ni kommer så är det enklare att planera kartutskrifter.

Kostnad: Gratis för medlemmar i Frölunda OL, FK Herkules, IK Uven, Mölndal Outdoor IF och Göteborgs Skidklubb.

Tidtagning: Sportident vid start, mål och mestadelseventuellt vid alla kontroller.

Motionsorientering

Normalt arrangerar Skidklubben två Motionsorienteringar per år i Skatås. En under maj och en i augusti. Det finns flera olika banor från nybörjare till medelsvår och det finns instruktörer på plats som kan hjälpa dig välja bana och komma igång. Vi vill ge alla chansen att prova på en riktig orienteringsbana med elektronisk stämpling vid kontrollerna. Inga förkunskaper krävs vi tar hand om dig när du kommer!

För vem arrangerar vi Motionsorienteringar?
Våra Motionsorienteringar i Skatås vänder sig främst till dig som vill ut i naturen och samtidigt utmana dig själv med mer än bara löpning. Få en härlig upplevelse i skogen med karta i hand. Det finns banor för nybörjare men också för dig med viss erfarenhet. Banlängderna varierar från kort till lång.
På plats finns instruktörer som är där för att hjälpa dig komma igång. Vi använder elektroniskt stämpelsystem som gör att du kan se hur din lösning av orienteringsproblemen för resp kontroll står sig jämfört med alla andra löpare.
Motionsorienteringarna är främst för dig som inte redan är aktiv i en orienteringsklubb, men naturligtvis är även aktiva välkomna.

När arrangeras Motionsorientering i Skatås?
I Skatås arrangeras det Motionsorienteringar på onsdagar, start mellan 17:00 och 19:00. Första tillfällen är normalt första onsdagen i maj. Ingen föranmälan krävs, det är bara att dyka upp. I Skatås är det fem klubbar som delar på årets tio arrangemang.

Var hittar du oss?
Anmälan, start och mål är nedanför Göteborgs Skidklubbs klubbstuga, i nära anslutning till Motionscentralen och starten för motionsspåren.

Banor och svårighetsgrad:
Öppen motion 3 2,0 – 3,0 km Lätt (gul)
Öppen motion 5 3,5 – 4,0 km Medelsvår (orange)
Öppen motion 6 5,0 – 6,0 km Medelsvår (orange)
Öppen motion 7 3,0 – 3,5 km Svår (svart)

Vad kostar Motionsorienteringen?
40 SEK för ungdomar upp till 16 år och studenter
80 SEK för vuxna

Priserna är per person och bana.

Var hittar jag resultaten efter Motionsorienteringen?
Resultaten för Motionsorienteringen läggs upp på Eventor, Orienteringsförbundets portal för träningar och tävlingar. Länkar till alla resultat kommer att finnas på Motionsorienteringens egen portal, motionsorientering.se, där också mycket annan information finns.

Finns det fler Motionsorienteringar på andra platser?
Motionsorienteringar arrangeras runt om i Göteborg, och även i övriga landet.
motionsorientering.se innehåller information om de som arrangeras i Göteborg och man kan länka sig vidare till andra platser i landet. Här nedan finns planerna för årets Motionsorienteringar i Skatås.

Jag vill lära mig mer om orientering!
Det finns flera möjligheter för dig som vill lära dig mer om orientering. Göteborgs Skidklubb har träning varje torsdag, mestadels med utgångspunkt från vår klubbstuga i Skatås. Oavsett kunskapsnivån kan man komma och vara med på klubbens träningar, prata med oss när du kommer och motionsorienterar. Vi har träningar på de flesta nivåer från nybörjare till mer avancerade.

Kontakta gärna oss för mer information!

 

Postadress:
Göteborgs SK - Orientering
Skatås, Orienteraren 4
416 55 Göteborg