Träningsuppstart 2024

Orienteringssektionen önskar alla medlemmar god fortsättning på det nya året och vill uppmärksamma att teknikträningar och löpträningar drar igång igen. För mer specifik information om tisdagens löpträningar som utgår från parkering vid Bertilssons stuga håll utkik i facebook-gruppen.

Första teknikträningen för året är torsdagen den 11 januari, samling 17.45 vid skidklubbens stuga i Skatås. Som alltid erbjuds orienteringsteknikträning av olika längd och svårighetsgrader. Inga förkunskaper behövs. Fritt fram att komma förbi och prova även för icke-medlemmar/medlemmar från annan sektion. Välkomna!

Tävlingsmöjligheter

Vintercupen

Redan imorgon, 7 januari drar Vintercupen igång. Det är en träningstävling som anordnas av motionsklubbarna i Göteborgsområdet, och ligger söndagsförmiddagarna från 7:e januari till den 3:e mars. Andra  etappen sker vid MOIF:s stuga 14 januari och tredje etappen vid Frölundas stuga vid Sisjön 21 januari.

Du kan läsa mer om vintercupen, och anmäla dig till dessa träningstävlingar i kalendariet i Eventor. Hör av dig till orienteringssektionen om du har frågor eller behöver hjälp med anmälan.7

Västkustens Indoor Cup – 13 januari i Kungsbacka

Möjlighet till att springa två etapper indoor samma dag. Anmäl dig och läs mer i eventor.

Indoor-orientering är en relativt ny tävlingsform inom orientering där man springer orientering i en komplex inomhusmiljö, ofta med olika våningsplan.

Göteborg junior-senior-teknik

13/1 MEDEL , 20/1 NATT STAFETT och 3/2 SPRINT finns tre träningstillfällen på högkvalitativa tävlingslika banor. Anmäl dig och läs mer i eventor.

GÖTEBORG JUNIOR-SENIOR-TEKNIK är tävlingslika pass där du som löpare skall ges möjlighet att utveckla olika förmågor för att bli en bättre orienterare.

GBG JS-TEKNIK #4 den 13 januari läggs av SM-banläggaren och kartritaren Maths Carlsson och kvalitetssäkras genom landslagstränare Fredrik Bakkman för att garantera hög kvalitet gällande kartor, banläggning och konkurrens. Träningen har sportident på alla kontroller.

ALLA juniorer och seniorer är välkomna, inte bara de med väldigt höga ambitioner.