Gemensam klubbträning sker i någon form i stort sett året runt.

Alltid öppet för alla åldrar och kunskapsnivåer!

Aktuell information om aktiviteterna sker oftast via vår FB-grupp och i kalendern på hemsidan.

 

Torsdagsträningarna

Januari- april och augusti-december har vi teknikträningar med utgångspunkt från vår klubbstuga i Skatås. Samling ca 17.45 och utspring kl 18. Vi tränar på alla delmoment och svårighetsgrader som finns. Alla från 8 år och uppåt är välkomna att testa!
Under sommarmånaderna maj, juni flyttar vi ut torsdagsträningarna till andra områden inom Göteborgsområdet.

Tisdagsträningarna

Gemensam löpträning för alla åldrar. Utspring 18.15 från parkeringsplatsen Bertilsson stuga (Analysvägen, Öjersjö).

Vinterträning helger

Lördagar under december-mars har vi gemensam distansträning 5-15 km på olika platser inom Göteborgsområdet.
Söndagar under januari-februari arrangeras Vintercupen tillsammans med några andra klubbar.

Motionsorientering

Normalt arrangerar Skidklubben två Motionsorienteringar per år i Skatås. En under maj och en i augusti. Det finns flera olika banor från nybörjare till medelsvår och det finns instruktörer på plats som kan hjälpa dig välja bana och komma igång. Vi vill ge alla chansen att prova på en riktig orienteringsbana med elektronisk stämpling vid kontrollerna. Inga förkunskaper krävs vi tar hand om dig när du kommer!

För vem arrangerar vi Motionsorienteringar?
Våra Motionsorienteringar i Skatås vänder sig främst till dig som vill ut i naturen och samtidigt utmana dig själv med mer än bara löpning. Få en härlig upplevelse i skogen med karta i hand. Det finns banor för nybörjare men också för dig med viss erfarenhet. Banlängderna varierar från kort till lång.
På plats finns instruktörer som är där för att hjälpa dig komma igång. Vi använder elektroniskt stämpelsystem som gör att du kan se hur din lösning av orienteringsproblemen för resp kontroll står sig jämfört med alla andra löpare.
Motionsorienteringarna är främst för dig som inte redan är aktiv i en orienteringsklubb, men naturligtvis är även aktiva välkomna.

När arrangeras Motionsorientering i Skatås?
I Skatås arrangeras det Motionsorienteringar på onsdagar, start mellan 17:00 och 19:00. Första tillfällen är normalt första onsdagen i maj. Ingen föranmälan krävs, det är bara att dyka upp. I Skatås är det fem klubbar som delar på årets tio arrangemang.

Var hittar du oss?
Anmälan, start och mål är nedanför Göteborgs Skidklubbs klubbstuga, i nära anslutning till Motionscentralen och starten för motionsspåren.

Banor och svårighetsgrad:
Öppen motion 3 2,0 – 3,0 km Lätt (gul)
Öppen motion 5 3,5 – 4,0 km Medelsvår (orange)
Öppen motion 6 5,0 – 6,0 km Medelsvår (orange)
Öppen motion 7 3,0 – 3,5 km Svår (svart)

Vad kostar Motionsorienteringen?
40 SEK för ungdomar upp till 16 år och studenter
80 SEK för vuxna

Priserna är per person och bana.

Var hittar jag resultaten efter Motionsorienteringen?
Resultaten för Motionsorienteringen läggs upp på Eventor, Orienteringsförbundets portal för träningar och tävlingar. Länkar till alla resultat kommer att finnas på Motionsorienteringens egen portal, motionsorientering.se, där också mycket annan information finns.

Finns det fler Motionsorienteringar på andra platser?
Motionsorienteringar arrangeras runt om i Göteborg, och även i övriga landet.
motionsorientering.se innehåller information om de som arrangeras i Göteborg och man kan länka sig vidare till andra platser i landet. Här nedan finns planerna för årets Motionsorienteringar i Skatås.

Jag vill lära mig mer om orientering!
Det finns flera möjligheter för dig som vill lära dig mer om orientering. Göteborgs Skidklubb har träning varje torsdag, mestadels med utgångspunkt från vår klubbstuga i Skatås. Oavsett kunskapsnivån kan man komma och vara med på klubbens träningar, prata med oss när du kommer och motionsorienterar. Vi har träningar på de flesta nivåer från nybörjare till mer avancerade.

Kontakta gärna oss för mer information!

 

Postadress:
Göteborgs SK - Orientering
Skatås, Orienteraren 4
416 55 Göteborg