Det är med stor sorg blandat med härliga minnen vi minns vår mångårige vän, medlem och tidigare ordförande Hans-Joachim Borkmann, som hastigt och oväntat lämnade oss i januari i år.

Hans var en sann eldsjäl och föreningsmänniska som med sitt stora engagemang och sin outtröttliga energi bidragit på oräkneliga sätt för den alpina skidsporten såväl inom klubben som på lokal som regional nivå. I sina yngre dagar var han också involverad i elitträning på nationell nivå.

Insatsernas omfattning låter sig inte sammanfattas i korta ordalag, men många är vi som genom åren lärt och berörts av Hans stora empati och förmåga att inkludera alla, stora som små, likväl i backen som i träningslokalen och mötesrummet, och det är med tacksamhet vi tänker tillbaka på vårt senast läger i Kvitfjell där Hans var med och åkte skidor tillsammans med sin stora familj och oss andra medlemmar, bara dagar före sin oväntade och överraskande bortgång.

Hans blev medlem i GSK redan 1961, och var ordförande för den dåvarande Slalomsektionen, sedermera Alpina Sektionen, från 1964. Samma år valdes han också in i huvudstyrelsen och tog där över ordförandeklubban 1986, en position han höll i över 3 decennier, ända fram till 2010. Det tog dock inte slut där, utan Hans har sedermera verkat som hedersmedlem i styrelsen allt sedan dess.

Våra tankar går i första hand till hustrun Ulla och döttrarna Marielle och Christine med familjer, som alla är välbekanta ansikten i klubben.

Vila i frid Hans, och tack för allt! Våra minnen är ljusa.

Alpina Sektionen gm.

Anders Engvall