Årets O-Ringen gick i Åre och bjöd på tunglöpta mossar, vackra vyer, hundratals höjdmeter och svårorienterade grönområden. Totalt var det 9 startande Skidklubbare på plats. Resultaten var blandade men alla tog sig runt och ingen blev felstämplad!
Lovisa rapporterar ….


Kan ni se Skidklubbsflaggan?

Etapp 1 och 2 var belägna i Trillevallen där arenan var lagd i slalombacken. Etapp 1 var utmanande och krävande med mycket undervegetation och uppförslöpning i mossar och etapp 2 gick på kalfjället med många jobbiga höjdmeter som kompenserades med en underbart vacker utsikt. Slutet på banorna bjöd på knädjup lervälling där mången sko gick förlorad, dock ingen skidklubbares.

Etapp 3 i Järpen hade en fin arena med klurig orientering i en utmanande terräng med grönområden och tungsprungen undervegetation. De två sista etapperna förflyttade vi oss till Ånn, en by närmare Norge med utsikt över Ånnsjön och de omkringliggande bergen. Terrängen var relativt lik båda dagarna med mycket mossar och undervegetation. Sista dagen gick en del av banorna i ett parti med grusåsar och svåra grönområden.

Johan Wall Jungbjer var bara 20 sekunder från etappseger på etapp 4 i H17-20K, vilket gjorde att han fick gå ut som tvåa i jaktstarten. Den placeringen behöll han och återupprepade förra årets resultat som totaltvåa! Övriga skidklubbare som hade jaktstart var Magnus Wall Jungbjer och Lovisa Leman, som båda plockade placeringar. I de öppna klasserna gjorde skidklubbarna flera bra lopp. Oscar Wall Jungbjer ångade på och vann 4 etapper och Sven Larsson och Kristina Wall Jungbjer hade 2 respektive 1 topp 10-placeringar. Karl-Johan Hagelin gjorde stabila insatser i Svår 5 km och höll sig på över halvan. Daniel Torstensson slutade även han på övre halvan i sin klass efter veckans bästa lopp på etapp 5. Även Lars Torstensson avslutade veckan med ett starkt lopp och klättrade några placeringar i totalresultatet.

Nu vilar vi upp oss efter en tuff vecka med minnesvärda tävlingar och ser fram emot nästa år när O-Ringen förflyttar sig till Oskarshamn!

/Lovisa